Links: Riaan Naude met een geschoten leeuw. Rechts: Een beeld van de jachtspullen die in de wagen van de vermoorde man lagen.
Volledig scherm
Links: Riaan Naude met een geschoten leeuw. Rechts: Een beeld van de jachtspullen die in de wagen van de vermoorde man lagen. © Riaan Naude/HPG

‘Jager die graag pronkte met jachttrofeeën doodgeschoten in Zuid-Afrika’

Een Zuid-Afrikaanse jager die een bedrijf voor jachtsafari’s runde en dan pronkte met foto’s van geschoten wilde dieren, is zelf gedood. Riaan Naude (55) van Pro Hunt Africa zou zijn vermoord door twee mannen toen hij langs de kant van de weg stond, omdat zijn wagen oververhit was geraakt.

  1. Opnieuw leider Islamitische Jihad op de Gazastrook dood door Israëlische luchtaanval

    Opnieuw leider Islamiti­sche Jihad op de Gazastrook dood door Israëli­sche luchtaan­val

    Door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook is opnieuw een Palestijnse leider van de Islamitische Jihad om het leven gekomen. Het gaat om Khaled Mansour, heeft de beweging zondag bevestigd, nadat het Israëlische leger zaterdagavond in een verklaring zei dat ‘kopstukken van Islamitische Jihad geneutraliseerd zijn’. Mansour had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook. Vrijdag werd de hoge commandant Taysir al-Jabari al gedood.