Jane Fonda staat weer op de barricaden: ‘Een nachtje in de cel, nou en?’

Jane Fonda staat weer op de barricaden. In de jaren 70 keerde de actrice zich tegen de Vietnam-oorlog, een halve eeuw later strijdt zij tegen de teloorgang van het klimaat. Een paar nachtjes cel heeft ze er wel voor over.

Niet haar knalrode mantel en haar hoed trekken de aandacht, maar de plastic ‘tiewraps’ als Jane Fonda het Capitool in Washington verlaat. Politieagenten gebruiken de kabelbinders al vier vrijdagen op rij om de actrice na haar arrestatie af te voeren. De Amerikaanse filmactrice heeft er zichtbaar moeite mee. Het duurt even voordat zij achter in de politieauto zit. Fonda mag er uitzien als een vrouw van 50, zij is een vermaard fitnessgoeroe, de jaren gaan tellen. Zij is 81. Op 21 december komt daar een jaartje bij.

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.