Volledig scherm
http://earthquake.usgs.gov/

Japan opnieuw getroffen door zware aardbeving

UpdateJapan is zaterdagavond opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Volgens de eerste berichten werd het noordoosten van het land getroffen door een beving met de kracht van 6.4 op de schaal van Richter.

De beving vond plaats vanaf de oostkust van Honsu, in dezelfde regio als de verwoestende beving van 11 maart. Ooggetuigen melden dat de gebouwen tot in Tokio toe trilden. De beving vond plaats om 3.54 uur lokale tijd (20.54 uur bij ons). Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima op 40 kilometer diepte.

Er zijn vooralsnog geen gewonden gemeld. Ook is er nog niets bekend over de schade. Er is in elk geval geen tsunami-waarschuwing uitgegeven. Ook hebben zich geen verdachte omstandigheden voorgedaan bij de in maart getroffen kerncentrales van Fukushima of Danii, meldde energiemaatschappij Tokyo Electric.

Zware regenval
Het noorden van Japan wordt momenteel geteisterd door zware regenval er zijn zeker twee mensen om het leven gekomen en vier mensen worden nog vermist.

Het zwaarst getroffen zijn de prefecturen Niigata en Fukushima, waar honderdduizenden mensen uit voorzorg hun woningen moesten verlaten. Veel plekken worden geteisterd door overstromingen en modderlawines. In Niigata is ook een dam doorgebroken en een spoorbrug weggespoeld. Weerdeskundigen waarschuwen voor meer regenval en overstromingen.

Volledig scherm
© AP
  1. Bezorgde fans eisen vrijlating beroemde Iraanse rapper: ‘Zijn leven is in gevaar’

    Bezorgde fans eisen vrijlating beroemde Iraanse rapper: ‘Zijn leven is in gevaar’

    Rapper Amir Tataloo, een van de populairste Iraniërs op sociale media en uitgesproken criticus van het regime in Teheran, is gisteren in Turkije opgepakt vlak voordat hij naar Engeland wilde vertrekken voor een concert. De controversiële artiest leeft al lange tijd op gespannen voet met Iran en dreigt aan zijn geboorteland uitgeleverd te worden. Een petitie voor zijn vrijlating is al ruim 200.000 keer ondertekend. ,,Amir is geen crimineel.”