Japanse dierenverzorger doodgebeten door witte tijger

VIDEOEen 40-jarige dierenverzorger is gisteren overleden nadat hij in zijn nek was gebeten door een witte tijger. Het ongeluk vond plaats in Hirakawa Zoological Park, op het zuidelijkste punt van Japan. 

Hulpverleners vonden de man, die volgens The Japan Times Akira Furusho heet, in het het hok van de tijger. In zijn nek had hij een flinke beetwond. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dood werd verklaard. 

In het dierentuin verblijven vier witte tijgers,  allen in een eigen hok omdat de dieren graag alleen zijn. De witte tijger is bijzonder, omdat de roofdieren niet in het wild voorkomen. Hun vacht valt te veel op om te kunnen jagen, zich te verstoppen en onopvallend rond te lopen. 

Toen de man werd gevonden, was de tijger al verdoofd. Waarschijnlijk heeft de verzorger het dier proberen te verdoven, maar is hij te vroeg het hok in gegaan. 

De Japanse politie doet onderzoek naar het ongeluk. Het park, dat bestaat sinds 1972, is op dit moment gesloten. 

Een witte tijger in een ander dierenpark.
Volledig scherm
Een witte tijger in een ander dierenpark. © Reuters
  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?