Volledig scherm
De 70-jarige Chisako Kakehi, beter bekend als de Zwarte Weduwe. © AP

Japanse Zwarte Weduwe krijgt ook na hoger beroep de strop

Een gerechtshof in de Japanse stad Osaka heeft het hoger beroep verworpen van een ter dood veroordeelde seriemoordenares. Chisako Kakehi, beter bekend als de ‘de Zwarte Weduwe’ vergiftigde zeker drie mannen, onder wie een echtgenoot met cyanide om zo miljoenen aan erfenissen en uitkeringen op te strijken. Een rechtbank veroordeelde de vrouw in 2017 ter dood.

De vrouw kreeg via datingbureaus contact met potentiële slachtoffers. Kakehi, die in de Japanse media ook wel bekendstaat als de ‘Gifvrouw’, zou daar specifiek hebben gevraagd om mannen die rijk en kinderloos waren. Geld was het motief voor de moorden. Volgens de Japan Times zou de vrouw in totaal zeker zo’n 1 miljard yen (ongeveer 6,7 miljoen euro) hebben geërfd van haar overleden partners. 

1000 mensen

De lugubere zaak trok destijds veel aandacht. Tijdens de zitting in 2012 wilden ruim 1000 mensen de zaak bijwonen.

In 2017 hoorde de seriemoordenares de doodstraf tegen zich uitspreken door een rechter. Ze werd veroordeeld voor drie gevallen van moord en een poging tot moord op een vierde man. Haar advocaten betoogden toen tevergeefs dat hun cliënte leed aan dementie. Kakehi zei eerder nog klaar te zijn om opgehangen te worden en heeft ook gezegd dat ze lachend zal sterven.

De afgelopen jaren zat de ‘de Zwarte Weduwe’ - een verwijzing naar de vrouwtjesspinnen van deze soort die hun partners opeten na de seks - niet stil in de gevangenis. Ze trouwde sinds haar arrestatie in 2017 nog twee keer en hield een weblog bij. Al die tijd ontkende ze schuld te hebben aan de dood van haar minnaars.