Volledig scherm
Jeb Bush © ap

Jeb Bush smeekt achterban: Klap, alsjeblieft

VideoDe Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush behaalde maandag tijdens de voorverkiezingen in Iowa een zwakke zesde plaats. Hij hoopt zijn campagne nu nieuw leven in te blazen voor de volgende ronde in New Hampshire. Maar blijkbaar moet hij zelfs zijn eigen achterban smeken om een applausje.

Tijdens een toespraak deed Bush de toehoorders uit de doeken hoe hij de veiligheid van de Verenigde Staten zou dienen als hij president zou worden. ,,Ik sta niet op te scheppen en hoog van de toren te blazen zonder het waar te maken", zo besloot hij zijn betoog en hij liet een pauze vallen. Maar de menigte bleef stil, zo meldt de politieke website The Hill.

,,Klap, alsjeblieft", vroeg Bush toen, met een verslagen stem. Op dat ogenblik barstten de toehoorders in lachen uit en applaudisseerden.

Bush, die een jaar geleden nog de gedoodverfde favoriet was om de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen, heeft bijzonder veel aan populariteit ingeboet. Niet alleen deed hij het in debatten niet al te best, hij kreeg ook rake klappen door de populistische aanpak van Donald Trump.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement