Volledig scherm
© reuters

Jemenitische vrouwen steken sluiers in brand

Honderden Jemenitische vrouwen hebben vandaag een stapel traditionele sluiers in brand gestoken uit protest tegen het gewelddadige optreden van de regering tegen betogers. De verbranding van kleding door vrouwen is een bedoeïensymbool om hulp te vragen aan mannelijke stamleden.

De gevechten tussen de ordetroepen van president Ali Abdullah Saleh en naar de oppositie overgelopen strijders worden steeds heviger. De oppositie eist het aftreden van de president. Zeker 25 burgers, strijders en militairen kwamen gisternacht in Sanaa en Taiz om het leven ondanks het staakt-het-vuren dat Saleh gisteren afkondigde.

Saleh maakte gisteren aan de Amerikaanse ambassadeur Gerald Feierstein kenbaar dat hij bereid is om een overeenkomst over zijn aftreden te ondertekenen, een belofte die hij echter al meermalen deed.

Het was het eerste gesprek tussen Saleh en de Amerikaanse ambassadeur sinds de president vorige maand terugkeerde uit Saudi-Arabië. Saleh verliet Jemen na een aanval op zijn paleis waarbij hij ernstig gewond raakte.

Al acht maanden vinden hevige protesten plaats tegen Saleh.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog
    video

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.