Rivaliserende jeugdbendes in Luik.
Volledig scherm
Rivaliserende jeugdbendes in Luik. © RV

Jeugdbendes vechten met zware wapens conflict uit in Luik: één dode, 28 arrestaties

In het Belgische Bressoux, een deelgemeente van Luik, is een conflict tussen Koerdische en Tsjetsjeense jeugdbendes gistermiddag verschrikkelijk uit de hand gelopen. Bij een confrontatie tussen de twee groepen werd er één persoon doodgeschoten en raakten twee personen gewond. Achtentwintig mensen werden aangehouden. Op beelden is te zien dat bij het conflict zware wapens werden gebruikt: zo wordt er met een Kalasjnikov in de lucht geschoten. 

 1. ‘Geluk’ voor dader schietpartij in Enschede: geen tbs maar celstraf

  ‘Geluk’ voor dader schietpar­tij in Enschede: geen tbs maar celstraf

  ENSCHEDE/ALMELO - Omar P. (25) uit Rotterdam, die in februari 2019 een bewoner van de Geraniumstraat in zijn been schoot, heeft ‘geluk’. De rechtbank heeft hem maandag geen tbs opgelegd, maar 42 maanden celstraf. Volgens de rechtbank is onvoldoende vast komen te staan dat de als gevaarlijk en agressief bekend staande P. opnieuw een gevaar vormt voor de maatschappij. De schietpartij volgde waarschijnlijk op een mislukte drugsdeal met de bewoner van de woning aan de Geraniumstraat.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  7

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden

 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen