Jezus en Maria Magdalena zijn weer op Aarde

Eindelijk, ze zijn er weer: Jezus Christus en Maria Magdalena. Althans dat is wat een Australisch echtpaar de wereld wil doen geloven. Het paar Alan John Miller (47) en Mary Suzanne Luck (32) beweert dat dit hun tweede bezoek is aan de Aarde.

'Net iets meer dan 2000 jaar geleden, kwamen we hier voor de eerste keer', zegt Miller op zijn website. 'Door mijn verlangen naar en passie voor God, merkte ik dat ik de Messias ben die door de oude profeten is voorspeld. Ik maak deel uit van een goddelijk proces waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen.'

Miller en Luck houden zich in leven met donaties en dat legt hen geen windeieren. Ze hebben al zo'n 40 discipelen verzameld, die inmiddels 400.000 Australische dollars bij elkaar hebben gesprokkeld voor een lap grond waarop een groot Jezus en Maria complex moet verrijzen. 'Ik wilde geen Jezus worden. Wie wil er nu Jezus zijn? Maar ik houd van de goddelijke waarheid,' aldus Miller in de de Australische krant Courier Mail. 

Het Australische Cult Awareness en Informatie Centrum en de kerken vrezen dat het paar misbruik maakt van de goedgelovigen. 'Op het moment dat iemand zich uitgeeft voor God dan geeft hem dat een bepaalde autoriteit, waarvoor sommige mensen gevoelig zijn,' zo drukt Helen Pomery woordvoerster van het Cult Awareness en Informatie Centrum haar bezorgdheid uit.

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.