Johnson: Rapport partygate stemt nederig, maar ik wil door

Met videoDe Britse premier Boris Johnson neemt de volledige verantwoordelijkheid voor partygate, het schandaal rond de overheidsfeestjes en -borrels tijdens coronalockdowns, waar ook hijzelf voor beboet is. Van opstappen, zoals de oppositie wil, wil hij desondanks niets weten. Vandaag overhandigt topambtenaar Sue Gray het rapport over het schandaal. Ze concludeert dat er een cultuur was om regels te overtreden. 

11 reacties

 • Tom Rotmans

  4 weken geleden
  Ach wij hebben een minister president met "het ernstig schenden van de rechtstaat" op zijn CV. Als je in de hedendaagse politiek ook maar iets wilt bereiken dan moet je vooral geen norm/waarde besef hebben en alles wat met integriteit te maken heeft moet je ook meteen overboord smijten. Dat werkt in die wereld het beste. Triest zooitje.
 • Marcelo España

  4 weken geleden
  Aftreden zou écht "nederig" zijn, maar dat zou zijn afgang betekenen en dat wil hij ten allen kosten vermijden. Zelfde type als Poetin en Trump, over my dead body !
 • bjorn Roos

  4 weken geleden
  dit soort men is walgelijk.. geen schaamte, geen ruggengraat.. die zitten er om te verdienen en lak te hebben aan alles. In Nl is het precies hetzelfde.. wordt er spuugzat van.
 • H Peters

  1 maand geleden
  Mensen moeten om het minsten vertrekken, boeten, ... Politici staan boven alle wetten; dat is een ongeschreven wet!
 • jan boden

  1 maand geleden
  Geen actieve herinneringen aan partygate dus hij kan vrolijk verder.