Volledig scherm
Frans wetboek. © Shutterstock

Jongemannen zo zwaar mogelijk bestraft voor gruwelmoorden op Franse bejaarden

Een Franse rechtbank heeft twee jongemannen tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen. Een van de daders (21) kreeg levenslang opgelegd, zijn 20-jarige handlanger verdwijnt 30 jaar achter de tralies. Hij was minderjarig op het moment dat ze de misdrijven pleegden.

De mannen pleegden de moorden in 2017 in de plaats Montlucon, in de Franse regio Allier. De slachtoffers waren drie ouderen: Ginette en Massimo Degl'Innocenti (85 en 71 jaar) en de 74-jarige Jeannine Ponce. Zij werden dood gevonden in hun woningen.

De daders zijn niet alleen niet schuldig bevonden aan moord en marteling, maar ook aan een groepsverkrachting. In de nacht waarin ze Ponce om het leven brachten, vergrepen ze zich ook aan een jonge vrouw. Ze misbruikten haar in het bijzijn van haar partner.

De mannen, Zaki A.T. en Dailami A., toonden geen emotie toen ze de uitspraak hoorden. Ze hadden schuld bekend en vertelden dat ze onder invloed waren van drank en drugs toen ze de misdrijven pleegden. Ze wilden naar eigen zeggen geld stelen van de ouderen, maar maakten slechts een klein bedrag buit.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.