Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DreamsTime

Jongen (10) overlijdt na aanval door bulldog

In Groot-Brittannië is vanochtend een tienjarig jongetje overleden na een aanval door een bulldog in een vakantiepark bij Cornwall. 

Volgens de politie werd de jongen iets voor vijven vanochtend levenloos gevonden na de melding. De hulpdiensten ter plekke konden niks meer voor hem betekenen, melden diverse Britse media. 

De vermoedelijk betrokken bulldog is meegenomen. Ook heeft de politie de eigenaar van de hond gearresteerd, het gaat om een 28-jarige vrouw.

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk.

 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM
  reportage

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

  Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

  Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.