Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen (9) sterft nadat navigatie ambulance het begeeft

De 9-jarige Corey Seymour uit Bromsgrove is overleden nadat een ambulance de weg naar zijn huis niet snel genoeg kon vinden. Het navigatiesysteem van het voertuig was namelijk kapot. Corey leed aan chronische astma en kreeg ook nog eens een hartaanval.

De 9-jarige moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Maar waar een ambulance een patiënt normaal gesproken binnen acht minuten moet bereiken, deed het voertuig er nu 24 minuten over. Tegen de tijd dat de jongen in het ziekenhuis aankwam, was het te laat om hem te redden.

Zijn moeder, Melanie Carver, wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het incident. 'Ik wil weten of het kapotte navigatiesysteem het verschil tussen leven en dood is geweest', zegt ze tegen de Britse krant de Daily Mirror.

Op de dramatische dag belde moeder Melanie om 8.22 uur de ambulance, maar deze arriveerde pas rond 8.46 uur. De vaste huisarts van de familie was wel aanwezig. 'Hij deed wat hij kon voor Corey, maar zag al snel dat hij niets meer voor hem kon doen. Hij vroeg waar de ambulance bleef. Op dat moment kreeg Corey een hartaanval. Hij zei tegen me: 'Mama, ik kan niet meer'. Dat blijft me altijd bij.'

De West Midlands Ambulance Service heeft toegegeven dat de ambulance op de dag dat Corey stierf, te maken had met navigatieproblemen.