Volledig scherm
© Screenshot YouTube

Jongen verliest deel van been in Duits attractiepark

Bij een ongeval op een rodelbaan van attractiepark Fort Fun Adventureland in het Duitse Sauerland is een jongen ernstig gewond geraakt. De 12-jarige verloor zijn voet en een deel van zijn onderbeen, nadat hij tijdens een ritje tussen de slee en de rails van de baan terecht kwam.

Volgens de exploitant van het park ging het gistermiddag rond 14.30 uur mis bij de Trapper Slider, één van de bekendste attracties in het park en met 1,3 kilometer de langste rodelbaan van Europa in een recreatiepark. De jongen was een dagje weg met een voetbalteam van FC Lennestadt.

Personeel van de attractie was snel ter plaatse en heeft onmiddellijk een noodarts op de hoogte gebracht. De jongen is per helikopter naar een kliniek in Gelsenkirchen overgebracht. Het attractiepark heeft geen informatie over hoe het nu met de jongen gaat, zo schrijft de Duitse media.

Wangedrag

Hoe de voet van de jongen tussen de slee en rails terecht kwam, is niet duidelijk. ,,Op het eerste gezicht leek wangedrag van de jongen de oorzaak”, zegt directeur Andreas Sievering. Het park sluit echter een technisch probleem niet uit. De rodelbaan wordt onderzocht door een deskundige ‘om elk technisch probleem uit te sluiten’.

Net als voor alle attracties in het park, gelden strenge veiligheidseisen. Ook worden de attracties regelmatig gecontroleerd, zegt de parkbeheerder. De rodelbaan bleef vandaag dicht. 

Een impressie van de rodelbaan: