Volledig scherm
PREMIUM
Anil S. wordt gearresteerd in Athene in november. © REUTERS

Jongens die Erdogan wilden opblazen al jaren gevolgd door AIVD

VIDEOTwee Turkse Nederlanders zitten vast in Athene, omdat ze een aanslag op president Erdogan zouden hebben willen plegen. Wie zijn ze? En wat is er gebeurd? ,,Het zijn gewoon socialistische jongens.'' De AIVD hield de twee al jaren in de gaten, blijkt uit onderzoek van het AD.

De Schorpioen. Zo noemden ze hem. En De Schorpioen moest dood. In Athene, waar hij op 7 december een historisch bezoek zou brengen. Daar zouden ze toeslaan.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.