Tate Modern
Volledig scherm
Tate Modern © AP

Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”

 1. Frans jongetje dat van museum Londen werd geduwd brak zijn benen, arm en ruggengraat

  Frans jongetje dat van museum Londen werd geduwd brak zijn benen, arm en ruggen­graat

  De 17-jarige jongen die zondag een Frans jongetje van de tiende verdieping van museum Tate Modern in Londen naar beneden duwde, is volgens Britse media een psychiatrisch patiënt die tijdens zijn daad op het uitkijkplatform heel even aan de aandacht van zijn begeleiders was ontsnapt. De tiener moet zich vandaag bij de rechter verantwoorden voor het schokkende incident waarbij een 6-jarig jongetje zwaar gewond raakte. Het kind brak zijn benen, een arm en zijn ruggengraat en heeft bloedingen in de hersenen.
 2. ‘Verdachte die jongetje van museum Londen afduwde volgde mijn zoons kort daarvoor ook’
  Update

  ‘Verdachte die jongetje van museum Londen afduwde volgde mijn zoons kort daarvoor ook’

  De 17-jarige verdachte die gisteren een jongetje (6) van de tiende verdieping van het Tate Modern in Londen duwde, zou zich daarvoor enige tijd hebben opgehouden op het uitkijkplatform van het wereldberoemde museum. Hij gedroeg zich vreemd en volgde enige tijd ook de twee zoontjes van ooggetuige Nancy Barnfield. ,,Hij stond daar maar met de handen op zijn rug, de mensen te bekijken. Toen raakte hij uit mijn zicht en hoorde ik een klap en een schreeuw.’’
 3. ‘Vernederende klap’ voor Liverpool: stad van erfgoedlijst Unesco door nieuw voetbalstadion
  VIDEO

  ‘Vernede­ren­de klap’ voor Liverpool: stad van erfgoed­lijst Unesco door nieuw voetbalsta­di­on

  Haar rol als handelsmacht ten tijde van het Britse rijk en de architectonische schoonheid van het havengebied bezorgden het Britse Liverpool in 2004 een plaats op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een nieuw voetbalstadion zorgt er nu voor dat de stad die vermelding weer kwijtraakt. Vreemdste is nog wel dat het stadion er nog niet eens staat. Het opent op zijn vroegst pas in 2024 de poorten.