Volledig scherm
Het asielzoekerscentrum in Broechem. © Kos

Jongetje (9) dood aangetroffen in azc, vijf asielzoekers gearresteerd

Een 9-jarig Palestijns jongetje is vanmiddag dood aangetroffen in het asielzoekerscentrum in het Belgische Broechem.  Vijf jonge asielzoekers zijn gearresteerd. Er loopt een onderzoek wegens een vermoeden van moord. 

Het Palestijnse jongetje verbleef samen met zijn 26-jarige moeder in het opvangcentrum. Maandagavond werd de jongen rond 22 uur daar voor de laatste keer gezien. Hij reed toen met zijn fiets in het centrum rond. De fiets werd teruggevonden, maar van de jongen was geen spoor.

De federale recherche startte een onderzoek naar ‘een verontrustende verdwijning’ en pakte gisteren al enkele mensen op. Het gaat om Palestijnse jongeren die eveneens in het asielzoekerscentrum verblijven. Uit hun verklaringen werden de speurders echter niet veel wijzer. 

Daarom werd vanmiddag besloten om een zoekactie  op het terrein van het azc in Broechem te houden. Iets voor 16 uur werd het lichaam van het jongetje teruggevonden in een gracht van het opvangcentrum.  De gracht was gelegen achter één van de hangars. Het lijkt uitgesloten dat de jongen daar op eigen houtje is terechtgekomen of door een ongeval in de gracht terechtkwam. 

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: ,,De onderzoeksrechter, het parket en de wetsdokter (patholoog, red.) zijn ter plaatse geweest. In het kader van het onderzoek zijn op dit moment vijf mensen van hun vrijheid beroofd en ze zullen nog verhoord worden.”

Hoe de jongen om het leven is gekomen, zal pas morgen blijken na een lijkschouwing. 

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.