Jongste astronaut Oliver (18) na ruimtetrip van 10 minuten: ‘Heel erg bedankt, het was geweldig!’

VIDEODe 18-jarige student Oliver Daemen uit Oisterwijk mag zich vanaf vandaag de jongste astronaut ooit noemen. De Brabander bemachtigde een plek  aan boord bij de ruimtevlucht van Amazonoprichter Jeff Bezos. De lancering in Texas vond plaats om 15.14 uur Nederlandse tijd, tien minuten later landde de capsule weer veilig terug op aarde. 

17 reacties

 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  Paul Slinger Beste Oliver het was voor je een geweldige ervaring. Maar een astronaut ben je natuurlijk bij lange na niet, je ben een uitverkorene jongste ruimte toerist,dat ben je.even hoppen in het luchtledige. Een Astronaut worden en zijn vergt lange en veelzijdige opleiding,van veel wiskunde, natuurkunde,gewichtloosheid trainen,uitgebreide duikopleiding(want duiken is ook een vorm van zweven en gewichtloosheid ervaren)allerlei proeven doen in de ruimte. een astronaut is al veel ouder dan 18.
 • Jan Schreuder

  1 jaar geleden
  Ahhhh volgens mij willen die wel wat schenken aan de Limburgers, toch?
 • Piet Heijn

  1 jaar geleden
  De U2, spionage vliegtuig van de Amerikanen, kan bijna net zo hoog vliegen. Die dingen komen uit de jaren '50. Dus nee, dit kan ik onmogelijk als vooruitgang zien, dit is voor mij duidelijk een enorme achteruitgang. De decadentie van de superrijken kent geen grenzen, wellicht tijd om die hele klasse om zeep te helpen met belastingen. Bas de Bruijn uit Zeeland
 • Jelle Klinge

  1 jaar geleden
  Ik gun het hem, ik vindt het alleen wederom hypocriet dat ze zoveel troep in de atmosfeer blazen om bij terugkomst te kunnen zeggen, het is zo mooi die aarde die moeten we beschermen. De man klinkt als een multinational, we verwerken rommel maar we zijn sustainable want we hebben zonnepanelen en we gebruiken papieren rietjes!
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  Dus met mr Amazon, die bijdraagt aan nutteloze aankopen, massa China productie en uitstoot, het hebben over kwetsbaar aarde. @Kroon Tesla verkoopt hun CO2 licenties aan andere bedrijven, zodat die bedrijven meer kunnen/mogen uitstoten. Een accu wordt niet getoverd uit de lucht. Het lijkt alsof die aarde aan het verbeteren is, maar dan moet die stoppen met die CO2 licenties te verkopen