Volledig scherm
Van der Sloot trouwt binnenkort in de gevangenis. © AFP

Joran van der Sloot binnen twee weken getrouwd man

Volgens Maximo Altez, de advocaat van Joran van der Sloot, zou de veroordeelde Nederlandse moordenaar, die een straf van 28 jaar uitzit in een Peruaanse cel, binnenkort gaan trouwen. 'Joran is momenteel druk bezig met de voorbereidingen', zei de raadsman tegen Hart van Nederland.

Altez verwacht dat de toestemming voor het huwelijk binnen twee weken wordt afgegeven, maar zegt dat er wel heel wat papierwerk voor een trouwerij in de Piedras Gordas gevangenis nodig is. De 'gelukkige' is Jorans Peruaanse verloofde Leidy Figueroa.

Trouwen uit liefde
Het huwelijk zou 'uit liefde' zijn geboren, en niet zijn bedoeld om een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen. 'Getrouwd zijn verandert niet aan zijn situatie', zegt de advocaat. Van der Sloot zou in Amerika terecht moeten staan wegens het afpersen van de moeder van de op Aruba spoorloos verdwenen Amerikaanse Natalee Holloway.

Joran, die sinds haar verdwijning in 2005, met Holloway in verband wordt gebracht, zou haar moeder hebben voorgehouden tegen betaling te willen vertellen waar haar dochter begraven ligt. Van der Sloot kreeg slechts een deel van het gevraagde geld in handen, en reisde naar Zuid-Amerika.

In Peru vermoorde hij, op zijn hotelkamer, de studente Stephany Flores. Hij vluchtte naar Chili, maar werd opgepakt en uiteindelijk in Peru veroordeeld. Een huwelijk met een Peruaanse zou Van der Sloot, volgens lokale media, de Peruaanse nationaliteit opleveren. Dat feit zou uitlevering aan de VS bemoeilijken.