Volledig scherm
Joran van der Sloot © REUTERS

'Joran van der Sloot weer terug naar oude cel'

Joran van der Sloot gaat weer terug naar zijn oude cel. De Peruaanse gevangenisautoriteit INPE heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat het daar weer veilig is. Dit meldt het persbureau Novum.

De moordenaar van de Peruaanse studente Stephany Flores werd eerder deze week overgeplaatst naar een ander verblijf, omdat medegedetineerden zouden zijn betaald om Van der Sloot om te brengen. Het is niet duidelijk waardoor het gevaar nu geweken is.

Volgens Maximo Altez, de advocaat van Van der Sloot, kwamen de bedreigingen uit het paviljoen waar zijn oude cel deel van uitmaakt. Zaterdag zei Altez daarover tegen het ANP: 'Hij zit in een cel met drie mensen. Maar af en toe gaat hij naar buiten om te luchten of voor activiteiten. Op een van die momenten hebben gevangenen hem aangesproken. Het zijn moordenaars en hij is een blanke en dus heeft hij volgens hun maatstaven geld.'

De 25-jarige Arnhemmer zit in de zwaarbeveiligde Piedras Gordas-gevangenis een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in mei 2010. Van der Sloot vindt dat hij geen eerlijke rechtsgang heeft gehad. Volgens zijn advocaat dient het hoger beroep over een kleine drie maanden.