Volledig scherm
© ANP

Journalist moet Rio verlaten na gaydates met olympiërs

Een heteroseksuele, getrouwde Amerikaanse journalist is uit Rio weggestuurd nadat hij via apps nepdates regelde met homoseksuele olympische sporters. Na zijn publicatie hierover heeft zijn werkgever The Daily Beast hem teruggetrokken.

Quote

Dat was verkeerd en daar hebben we spijt van

The Daily Beast

Met behulp van datingapps als Grindr slaagde Nico Hines er binnen een uur tijd in drie dates te regelen met homoseksuele atleten in Rio. Van de tientallen mogelijke kandidaten nodigden enkelen hem uit om naar het olympisch dorp te komen voor een afspraakje. Een van hen vroeg de journalist al meteen om een 'seksfoto' en stuurde hem het adres van het gebouw waar hij in verbleef.

Volgens het IOC is het artikel, dat door The Daily Beast werd verwijderd, 'gewoonweg onacceptabel'. De website heeft zich verontschuldigd voor het verhaal. ,,Dat was verkeerd en daar hebben we spijt van. We willen ons verontschuldigen aan de atleten die ongelukkigerwijs hinder hebben ondervonden als gevolg van dit artikel.''

Door het artikel werd een aantal betrokken homoseksuele atleten publiekelijk uit de kast gelokt. Mogelijk komen ze na de Spelen in de problemen in hun thuisland, waar homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt.