Miguel Arias Canete (L) en Jean-Claude Juncker (R).
Volledig scherm
Miguel Arias Canete (L) en Jean-Claude Juncker (R). © EPA

Juncker negeert Oostenrijkse roep om aftreden en vraagt respect

,,Ik verbaas mij over het grote aantal ichsias-specialisten in Oostenrijk.” Met dat snijdende zinnetje reageerde Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vanmiddag op de oproep van de extreemrechtse Oostenrijkse vice-kanselier Heinz-Christian Strache om af te treden.

 1. Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje
  PREMIUM

  Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje

  De wildcamera van een man uit het Belgische Zemst, die alleen beelden schiet wanneer er beweging in het veld is, draait de laatste weken overuren. Niet door loslopend wild, maar door een vrijend stelletje. Het avontuurlijke koppel heeft de voorbije maand al heel wat spannende momenten beleefd. ,,De camera hangt er al jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis in maart spot ik er meer wilde koppeltjes dan wilde dieren mee”, lacht de eigenaar.
 2. Belgische koning Albert ontmoet zijn dochter Delphine voor het eerst in jaren

  Belgische koning Albert ontmoet zijn dochter Delphine voor het eerst in jaren

  De Belgische oud-koning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg (52), die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis van België. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter raakte helemaal verzuurd tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.