Volledig scherm
© AFP

Justitie Peru: Joran heeft geen speciale privileges

De Peruaanse dienst voor justitiële inrichtingen (INPE) spreekt de berichten omtrent Joran van der Sloot tegen. Zo zou de van de moord verdachte Nederlander geen speciale privileges in de gevangenis genieten. Ook zou Joran slechts één keer bezoek van een vrouw hebben gehad. Het gaat daarbij om een Amerikaanse, vermoedelijk Beth Holloway.

Het gerucht dat Van der Sloot een Peruaanse vriendin zwanger zou hebben gemaakt, is daarmee zeer onwaarschijnlijk geworden. Peruaanse media meldden afgelopen week dat Joran bevriend zou zijn met een medewerkster van het casino waar hij en Stephany Flores, op de avond van haar dood, werden gezien.

Snoephandeltje
Het 'snoephandeltje' van Joran waarover Ricardo Flores, de vader van de vermoorde Stephany, eerder sprak, wordt ook onkend. Flores riep de Castro Castro-gevangenis op de privileges, die Van der Sloot volgens hem zou binnen de inrichting zou hebben, aan banden te leggen.

Volgens INPE is de Nederlander echter ondergebracht in een gesloten deel van de gevangenis. Hij deelt die vleugel met vijf anderen, en heeft daarbuiten geen contact met andere geïnterneerden. Het ontwikkelen van eventuele commerciële activiteiten, zoals het drijven van een snoep- en frisdrankhandel, is volgens de dienst uitgesloten.

Beth Holloway
Hoewel het alle gevangenen vrijstaat bezoek te ontvangen, zou Joran slechts vijf keer bezoek hebben gekregen. Daarbij ging het vier keer om een man en slechts één keer om een vrouw. Om wie het in geval van de vrouw zou gaan, heeft de dienst nog niet verteld.

Mogelijkerwijs handelt het hierbij om het bezoek van Beth Holloway, de moeder van het Amerikaanse meisje dat verdween op Aruba. Holloway zocht Van der Sloot, samen met Peter R. de Vries, in de Peruaanse gevangenis op om hem tot praten te bewegen.