Volledig scherm
© BELGA

Juwelier die verdachte van overval doodschoot, vrijgelaten onder voorwaarden

De juwelier uit het Belgische Oostakker, die gisterenmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is vrij onder voorwaarden. Dat laat de politie weten.

De juwelier schoot gisterenmiddag op twee verdachten, nadat die zijn zaak waren binnengedrongen en juwelen meenamen. De daders zouden daarbij de juwelier hebben geschopt, geslagen en bedreigd met een vuurwapen. Ook aanwezige familieleden en klanten zouden bedreigd zijn met een vuurwapen.

,,De mannen waren gewapend, maar hebben niet geschoten”, zei de woordvoerster van het parket gisteren. 

De juwelier greep even later naar een wapen toen de twee overvallers wegvluchtten op een motorfiets. Volgens getuigen zou de ondernemer drie schoten hebben gelost en een van de verdachten hebben geraakt. De man werd nog gereanimeerd op straat maar overleed ter plaatse. 

De tweede dader is nog altijd op de vlucht. ,,De zoektocht wordt intensief verder gezet”, klinkt het bij het parket.

In een reactie benadrukt het parket dat de juwelier 'zeer goed meewerkt' aan het onderzoek. ,,Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen”, aldus het parket. 

Het verdere onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van zelfverdediging. De man wordt vandaag vrijgelaten onder voorwaarden. Wat die voorwaarden precies zijn, wil het parket voorlopig niet zeggen.

Volledig scherm
© BELGA
  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.