'Kabul kan binnen negentig dagen vallen’

video'sNu de ene na de andere Afghaanse provinciehoofdstad in handen valt van de Taliban verwachten specialisten in Washington een spoedige inname van Kabul, de hoofdstad van Afghanistan.

 1. Taliban nemen achtste provinciehoofdstad in, tienduizenden Afghanen op de vlucht

  Taliban nemen achtste provincie­hoofd­stad in, tienduizen­den Afghanen op de vlucht

  Talibanstrijders hebben opnieuw een Afghaanse provinciehoofdstad ingenomen. De laatste aanwinst is Pul-e-Khumri, de hoofdstad van de provincie Baghlan, ten noorden van de hoofdstad Kabul, waar overheidstroepen zonder verzet vertrokken. Het kostte de radicaalislamitische beweging minder dan een week om acht van de 34 provinciehoofdsteden in handen te krijgen. Tienduizenden Afghanen zijn op de vlucht geslagen naar onder meer Kabul.
 2. Colombiaanse zakenman en vertrouweling van Maduro uitgeleverd aan VS

  Colombiaan­se zakenman en vertrouwe­ling van Maduro uitgele­verd aan VS

  Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat Saab is ontvoerd door de VS.
 3. Hoofdpiloot Boeing aangeklaagd wegens misleiding bij ontwikkeling 737 MAX

  Hoofdpi­loot Boeing aange­klaagd wegens misleiding bij ontwikke­ling 737 MAX

  De hoofdpiloot van vliegtuigbouwer Boeing tijdens de ontwikkeling van de 737 MAX is door een jury in de Amerikaanse staat Texas in staat van beschuldiging gesteld. De piloot wordt verdacht van het verkeerd informeren van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) over veiligheidskwesties van het nieuwe toestel. Twee vliegtuigen van het type 737 MAX stortten later neer, waarbij in totaal 346 doden vielen.