Volledig scherm
© afp

'Kamermeisje DSK hoereert in hotel'

Het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van aanranding zou niet slechts schoongemaakt hebben in het hotel. Zij bood de mannelijke hotelgasten extra service aan en verdiende bij als prostituee.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© afp

De vrouw zou tegen de politie gezegd hebben dat haar baan in het hotel haar enige bron van inkomsten is, terwijl recent vanuit verscheidene staten grote bedragen op haar bankrekening werden gestort. Volgens een ingewijde in de New York Post zou de vrouw hoereren. 'Het is bekend dat zij bijzonder hoge fooi kreeg, als je begrijpt wat ik bedoel. En het was niet voor het brengen van extra handdoeken,' vertelt een bron dicht bij het onderzoeksteam van de verdediging.

Hoge rekeningen
Het kamermeisje zou haar hoge rekeningen van kappers en schoonheidssalons ook laten betalen door deze mannen, aldus de bron. Door deze beweringen wordt de verklaring van Strauss-Kahn, dat de seksuele handelingen plaatsvonden met wederzijdse instemming, geloofwaardiger.

Telefoongesprek wekte argwaan
Vanochtend werd al bekend dat de geloofwaardigheid van de vrouw discutabel is. Ze belde ruim een dag nadat de voormalige IMF-topman haar zou hebben belaagd met een vriend die in een gevangenis zit in Arizona. De inhoud van dat gesprek, vertaald uit een Afrikaans dialect, wekte argwaan bij politie en justitie.

Dat meldde The New York Times vanochtend. 'Ze zei dingen als: maak je geen zorgen, die man heeft veel geld. Ik weet wat ik doe', zei een bron bij justitie tegen het dagblad.

De vrouw zou tijdens verhoren over veel zaken hebben gelogen. De vriend met wie het vermeende slachtoffer belde, zit vast in een gevangenis voor immigranten. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan de handel in drugs en nagemaakte merkkleding. Ook haar eigen financiële handel en wandel ondermijnt volgens The New York Times de geloofwaardigheid van de vrouw.
 
Vluchtverhaal gelogen
Verder bleek de vrouw in haar 'vluchtverhaal' tegen de immigratiedienst te hebben gelogen over een vermeende massaverkrachting in haar land van herkomst.
 
Ook details over de dag waarop Strauss-Kahn haar zou hebben aangerand, bleken niet te stroken met informatie die de politie uit andere bronnen heeft verzameld.

Ze zou tijdens verhoren over veel zaken hebben gelogen. Het huisarrest van Strauss-Kahn werd daarop opgeheven. De Fransman vierde dat vrijdagavond door met zijn vrouw uit eten te gaan in een duur Italiaans restaurant. Volgens ooggetuigen was hij zichtbaar opgelucht over de gang van zaken, hoewel hij nog wel verdacht is.

Volledig scherm
  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.