Volledig scherm
PREMIUM
Bernie Sanders. © EPA

Kan ‘rockster’ Bernie het opnemen tegen Trump?

Kan de linkse populist Bernie Sanders het tegen Donald Trump gaan opnemen? Voorlopig zijn Democraten die hem te radicaal vinden te verdeeld om hem te stoppen.

Het is voelbaar, tijdens campagnebijeenkomsten van Bernie Sanders: er hangt iets in de lucht. Energie, enthousiasme, hoop – momentum, noemen Amerikanen het. Een sportarena met zo’n zevenduizend jonge fans juicht hem in New Hampshire toe als ware hij een rockster, in plaats van een 78-jarige senator.

Na zijn winst maken zijn aanhangers zo’n oorverdovend kabaal, dat hij ze tot stilte moet manen om hen te kunnen bedanken. Sanders is daarmee de enige die kan tippen aan de geestdrift – of: het fanatisme – dat Donald Trump losmaakt bij zijn aanhangers.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”