De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad.
Volledig scherm
De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad. © EPA

Kans is groot dat president Macron op zoek moet naar nieuwe premier

De verwachting is dat de Franse president Macron op korte termijn een nieuwe premier aanwijst. Zijn huidige premier, Edouard Philippe, won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad Le Havre. ,,Die uitslag moeten we heel serieus nemen’’, zei Philippe zondagavond.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”