Volledig scherm
PREMIUM
© Kees Graafland

Kees en Renée vertrokken naar Frankrijk met een droom en toen kwam corona...

Ze vertrokken naar Frankrijk, hun droom achterna. In de Cevennen toverden Kees en Renée Graafland een oude boerderij om tot een vakantiedomein. Maar corona stond natuurlijk niet in hun ondernemersplan. Een persoonlijk verslag van een spannend project.

De oude boerderij aan de rand van Saint-Jean-du-Gard schittert in de zon. Het gazon is kort geknipt en de vakantieappartementen spic en span. Kees (40) en Renée (38) zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Maar de grote poort blijft dicht. Er zijn geen gasten die vakantie vieren, geen klinkende glazen, geen gejoel van kinderen. Het is stil op Mas Mialou.

Zet onder dit stukje tekst een stemmig muziekje en het zou zo een lekker dramatische aflevering van Ik Vertrek kunnen zijn. Je wrijft je in je handen en kruipt wat dichter naar de tv. Ha, zo ziet dat er dus uit, Zuid-Frankrijk in tijden van corona.

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.