Volledig scherm
Hulpverleners bij de ingestorte kermisattractie. © AP

Kermisattractie stort in: Franse vader dood, kind gewond

Op een kermis in de buurt van Lyon is zaterdag een dode gevallen toen een karretje van een kermisattractie loskwam. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Vier anderen, onder wie drie kinderen, raakten gewond.

Het slachtoffer is een 40-jarige vader, een 8-jarig kind werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet duidelijk of de man de vader is van het gewonde kind. De man zou met twee van zijn kinderen op de kermis zijn geweest.

De burgemeester zegt dat de attractie bestond uit drie roterende assen waaraan veertien karretjes zaten. Eén as zou de grond hebben geraakt. Franse media melden dat de attractie plotseling instortte. Getuigen zouden hebben verklaard dat de man niet meer op de attractie zat maar dodelijk werd geraakt door een brokstuk. Het slachtoffer stierf kort daarna. Twaalf omstanders waren zo geschrokken dat ze ter plekke hulp kregen aangeboden.

De burgemeester heeft alle kermisattracties stilgelegd zolang het onderzoek naar de toedracht loopt. Elk jaar wordt in het dorp Neuville-sur-Saône rond Pasen een kermis georganiseerd.