Kim-Jong un met achter hem Jang Song-thaek, op 8 december
Volledig scherm
Kim-Jong un met achter hem Jang Song-thaek, op 8 december © afp

'Kim Jong-un liet ook familie oom executeren'

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, die in december zijn oom Jang Song-thaek liet executeren, heeft ook diens hele familie laten vermoorden. Dit heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld op gezag van meerdere anonieme bronnen.

Onder de slachtoffers zijn de kinderen, de broers en de zuster van Jang, evenals hun kinderen en partners. Tot de vermoorde groep behoren de ambassadeurs van Noord-Korea in Cuba en Maleisië.

Jang, ooit een machtig man in het communistische land, viel in december in ongenade. Kim beschuldigde hem van het beramen van een staatsgreep.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”