Volledig scherm
Foto ter illustratie © Twitter

Kind (3) sterft bij achtervolging: Ze hingen het uit het raam om politie op afstand te houden

Het lijkt erop dat er een kind van 3 jaar om het leven is gekomen bij een politieachtervolging tussen Namen en Bergen in België. Dat meldt de Waalse nieuwssite La Dernière Heure. Tijdens de achtervolging van een bestelwagen met een groep immigranten erin, werd een kindje uit het raam gehouden om de politie op een afstand te houden.

Het drama speelde zich afgelopen nacht af op de E42 in Maisières, vlakbij Bergen in de provincie Henegouwen. Tijdens de achtervolging zou de bestelwagen met een derde voertuig gebotst zijn. Daarbij kwam het 3-jarige kind vermoedelijk om het leven. De andere inzittenden van de bestelwagen werden opgepakt. Volgens RTL zouden er in totaal 26 volwassenen en 3 kinderen in de bestelwagen hebben gezeten, los van het overleden kind. Ze zouden van Koerdische origine zijn.

Meisje

De omstandigheden van het ongeval worden volgens het parket onderzocht, zo meldt Le Soir. Behalve dat het zou gaan om een meisje van 3 jaar wil het nog niet veel kwijt over de zaak. ,,Het ongeval is gebeurd ter hoogte van de parking op de E42 in Maisières'', aldus François Farcy van het parket van Bergen. 

  1. Golf van geweld na arrestatie zoon El Chapo in Mexico

    Golf van geweld na arrestatie zoon El Chapo in Mexico

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio Guzmán zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen. Hij zou zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.