Volledig scherm
Elmfield Park in Doncaster. © FOTO BRUNOPRESS

Kinderen getuigen van wrede parkmoord op 13-jarige

UpdateIn een park met spelende kinderen werd de 13-jarige Casey Kearney gisteren in het Engelse Doncaster neergestoken. De jonge getuigen melden dat het meisje ineens door haar knieën zakte en voorover op haar gezicht viel. Haar hand zat onder het bloed.

Een naar verluidt, verwarde en dronken vrouw (26) is gisteren na de moord opgepakt. Getuigen lieten weten dat zij hen eerder op de middag verbaal had aangevallen. De politie laat weten dat het een willekeurige aanval is en dat de genoemde vrouw geen onbekende is bij gezondheidsinstellingen. De vrouw zit inmiddels vast.

Op bezoek bij een vriend

Casey zou net uit de bus zijn gestapt en ging op weg naar een vriend die in het centrum woont, zo melden diverse Engelse media. Uit het niets zou de verwarde vrouw zijn opgedoken. Getuigen die de verwarde vrouw het meisje daadwerkelijk zagen neersteken, hebben zich nog niet gemeld. Wel staat vast dat het meisje overleed aan de gevolgen van de verwonding door een enkele messteek in haar buik.

Tenniscoach John Willis werd gealarmeerd door zijn zoons (10 en 5 jaar) die in het park aan het spelen waren. De jongens zagen Casey  door haar knieën zakken en voorover vallen. 'Kom en help, papa,', waarschuwden zij John.

Samen met andere omstanders probeerde hij het meisje te helpen en gerust te stellen tot de hulpdiensten er waren. Casey werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed enkele uren later.