Volledig scherm
Syrische kinderen krijgen een militaire opleiding. © afp

Kindsoldaten IS gedood bij aanval op trainingskamp

Een trainingskamp van Islamitische Staat in het oosten van Syrië is zondag gebombardeerd. Daarbij zijn zeker dertig doden en tientallen gewonden gevallen. Onder de doden zouden jonge IS-strijders zijn, de zogeheten Welpen van het Kalifaat. Die zijn veertien tot achttien jaar oud.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat de oorlog in Syrië volgt, voerde Frankrijk de luchtaanval uit. President François Hollande had zondag al gezegd dat zijn land een IS-kamp had aangevallen. Volgens de president 'bedreigde het de veiligheid van ons land'.

Het was de eerste militaire actie van Frankrijk in Syrië. De Franse luchtmacht bombardeerde IS aanvankelijk alleen in Irak, maar besloot onlangs ook boven Syrië te gaan vliegen.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.