Volledig scherm
© RSPCA

Kleindochter (13) bestelt paard en laat het afleveren bij oma

Een Britse grootmoeder wist niet wat ze zag toen ze 's ochtends in haar achtertuin keek. Er was een paard in haar achtertuin achtergelaten. Haar dertienjarige kleindochter bleek het dier te hebben besteld op het internet.

Het meisje zag online een bericht waarin stond dat het paard zou afgemaakt worden als niemand bereid was om het dier op te vangen, zo deelt de Britse dierenbescherming RSPCA mee.

De tiener wilde het arme dier helpen. ,,Het meisje gaf het adres van haar grootmoeder en vervolgens kwam een man voorbij die de pony daar dumpte, zonder enig advies”, zegt RSPCA-inspecteur Charlotte Melvin. De grootmoeder leeft in het Britse Stoke-on-Trent. Wie de eigenaar van het paard was, is onbekend. 

Volgens de RSPCA is het paard, dat de naam Mr. Melvin Andrews kreeg, erg mager en zit het onder de mijten. Mr. Melvin Andrews wordt nu opgevangen door liefdadigheidsorganisatie World Horse Welfare.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.