Volledig scherm
© RSPCA

Kleindochter (13) bestelt paard en laat het afleveren bij oma

Een Britse grootmoeder wist niet wat ze zag toen ze 's ochtends in haar achtertuin keek. Er was een paard in haar achtertuin achtergelaten. Haar dertienjarige kleindochter bleek het dier te hebben besteld op het internet.

Het meisje zag online een bericht waarin stond dat het paard zou afgemaakt worden als niemand bereid was om het dier op te vangen, zo deelt de Britse dierenbescherming RSPCA mee.

De tiener wilde het arme dier helpen. ,,Het meisje gaf het adres van haar grootmoeder en vervolgens kwam een man voorbij die de pony daar dumpte, zonder enig advies”, zegt RSPCA-inspecteur Charlotte Melvin. De grootmoeder leeft in het Britse Stoke-on-Trent. Wie de eigenaar van het paard was, is onbekend. 

Volgens de RSPCA is het paard, dat de naam Mr. Melvin Andrews kreeg, erg mager en zit het onder de mijten. Mr. Melvin Andrews wordt nu opgevangen door liefdadigheidsorganisatie World Horse Welfare.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”