Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen op de Belgische Dr. Ovide Decrolyschool in Ronse deden radicale uitspraken © Ronny De Coster

'Kleuter die 'ongelovig varken' zegt, heeft dat niet van zichzelf'

Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters onder invloed lijken van radicalisering. Met hun vinger maken ze moordbewegingen en noemen andere kinderen varkens. Heel België is geschrokken van de extreme uitspraken door deze zeer jonge scholieren.

Quote

Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en erom lachen

Het interne verslag van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse, dat de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken, dateert van afgelopen schooljaar. Een juf beschrijft het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

,,Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd", zo begint de opsomming. ,,Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Sommigen weigeren een hand te geven. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen".

En daar blijft het niet bij. In het verslag gaat het ook over moordbedreigingen die een kind uitsprak tegen 'ongelovigen' en andere kinderen 'varkens' noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken. ,,Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en erom lachen", klinkt het.