De klimaatverandering kan leiden tot snel uitsterven van ijsberen, aldus een vandaag gepubliceerd onderzoek. De kans is groot dat het roofdier binnen de tijdspanne van een mensenleven nagenoeg zal verdwijnen.
Volledig scherm
De klimaatverandering kan leiden tot snel uitsterven van ijsberen, aldus een vandaag gepubliceerd onderzoek. De kans is groot dat het roofdier binnen de tijdspanne van een mensenleven nagenoeg zal verdwijnen. © AFP

Klimaatverandering: IJsberen mogelijk al vóór 2100 uitgestorven

Klimaatverandering kan leiden tot het zeer snel uitsterven van ijsberen, aldus een vandaag gepubliceerd onderzoek. De kans is groot dat het roofdier binnen de tijdspanne van een mensenleven nagenoeg zal verdwijnen.

  1. Dood gewaande Litouwer duikt na vijf jaar levend op in Engeland: ‘Hij had zich verstopt’

    Dood gewaande Litouwer duikt na vijf jaar levend op in Engeland: ‘Hij had zich verstopt’

    Een Litouwse man waarvan de Britse politie vreesde dat hij was vermoord, is bijna vijf jaar na zijn verdwijning levend opgedoken. De nu 40-jarige Ricardas Puisys leefde een zeer geïsoleerd bestaan in een bosrijke omgeving in Wisbech, circa 60 kilometer ten noorden van Cambridge. ,,Hij had zich goed verstopt en al een tijdje met niemand gesproken”, stelt de politie vandaag in een verklaring.