Koala’s die gewond raakten tijdens bosbranden weer vrijgelaten in het wild

Tientallen koala’s die de afgelopen winter gewond zijn geraakt bij de extreme bosbranden in Australië, kunnen weer naar huis, oftewel terug de natuur in. Ze zijn de afgelopen maanden verzorgd door mensen.

Experts schatten dat bij de bosbranden in Australië meer dan 1 miljard dieren zijn omgekomen, waaronder tienduizenden koala’s. Maar er werden ook heel wat buideldieren gered. Zij zijn de afgelopen maanden verzorgd. Nu kan een groot aantal genezen en aangesterkte koala’s terug het wild in.

Koala Anwen

Verzorgers van het Koala Hospital in Port Macquarie (ten noorden van Sydney) hebben het nieuws op Facebook gedeeld. Zeker 49 koala’s zijn al succesvol uitgezet in het wild. En wellicht zullen er nog meer volgen.

In een video is te zien hoe koala Anwen, die ernstig gewond raakte tijdens de bosbranden, na vijf maanden behandeling in het hospitaal wordt uitgezet in het wild.

Habitat herstelt mooi

Het is een emotioneel moment voor de dierenartsen en verzorgers, die de dieren soms maandenlang hebben behandeld en geknuffeld. Dankzij de regen is trouwens ook hun habitat mooi aan het herstellen, waardoor ze terug kunnen naar hun echte ‘thuis’ en favoriete bomen.

Koala’s moesten het hebben van behulpzame brandweermannen die tussen het blussen door water gaven.

Toen de branden nog woedden, stuitte een Australische familie op een koala die regenwater dronk van het wegdek.

Koala.
Volledig scherm
Koala. © EPA
 1. Archeologen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

  Archeolo­gen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

  In de buurt van de Noord-Italiaanse stad Verona hebben archeologen recent een eeuwenoude schat onder een wijngaard ontdekt. Het gaat om een bijzonder goed bewaarde mozaïek, een restant van een historische Romeinse villa. Experts houden er rekening mee dat de vloer dateert uit de derde eeuw na Christus. De autoriteiten zijn trots en blij: ,,Na talloze decennia van mislukte pogingen is het eindelijk gelukt.”
 2. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets
  video

  Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.
 3. Wereldsterren woest na dood ongewapende zwarte man, nabestaanden eisen vervolging
  video

  Wereldster­ren woest na dood ongewapen­de zwarte man, nabestaan­den eisen vervolging

  De gewelddadige dood van George Floyd, de man die minutenlang om hulp schreeuwde terwijl een politieagent met zijn knie in de nek van de man duwde, roept over de hele wereld afschuw op. Bekende artiesten als Madonna, Snoop Dogg en Justin Bieber oordelen dat er sprake is van hardnekkig racisme bij de Amerikaanse politie. Amnesty International eist dat de agenten vervolgd worden voor de dood van de zwarte man.