Volledig scherm
© EPA

Koning Albert: boete van 5000 euro per dag dat hij geen dna afstaat in zaak Boël

Het hof van beroep in Brussel heeft beslist dat koning Albert toch een dwangsom van 5000 euro per dag moet betalen als hij geen dna afstaat in de zaak Boël. Dat meldt de Franstalige zender RTBF.

Het hof van beroep bevestigde in een uitspraak van 25 oktober vorig jaar dat Delphine Boël niet de biologische dochter is van Jacques Boël. Daarop kreeg koning Albert, net als Delphine Boël zelf en haar moeder Sybille de Selys Longchamps, tot 7 februari de tijd om dna te geven en zo uit te maken of hij de vader is van Delphine Boël. De advocaten van Albert II tekenden echter cassatieberoep aan tegen de beslissing.

Volgens het kamp Boël moet hij zo snel mogelijk dna afstaan. Om dit hard te maken werd eerder al een dwangsom van 5000 euro per dag gevraagd. De advocaten van Albert II stelden dan weer dat de procedure in cassatie moet worden afgewacht -die meer dan een jaar kan duren- om pas dan te kijken of hij zijn dna moet afstaan.

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.