Koning Mohammed VI (m) tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de 18e verjaardag van zijn troonsbestijging. Naast hem zijn broer prins Moulay Rachid (r) en zoon Hassan III (l).
Volledig scherm
Koning Mohammed VI (m) tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de 18e verjaardag van zijn troonsbestijging. Naast hem zijn broer prins Moulay Rachid (r) en zoon Hassan III (l). © AFP

Koning Marokko verleent gratie aan arrestanten protestbeweging

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft gisteravond gratie verleend aan ruim duizend gedetineerden. Dat deed hij ter gelegenheid van de 18e verjaardag van zijn troonsbestijging. Onder de vrijgelatenen bevindt zich een aantal leden van de protestbeweging in het Rifgebied. Het staatshoofd ging voor het eerst openlijk in op de protesten. 

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?