De Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch werd in Argentinië vrijgesproken van betrokkenheid bij de zogeheten dodenvluchten.
Volledig scherm
De Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch werd in Argentinië vrijgesproken van betrokkenheid bij de zogeheten dodenvluchten. © videostill

‘Koningshuis wist van omstreden onderzoek naar Julio Poch’

Leden van het koningshuis zijn al in een vroeg stadium op de hoogte gesteld van het omstreden politieonderzoek naar Transavia-piloot Julio Poch. Dat melden het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland en RTL Nieuws op basis van een verslag van een Nederlandse politieliaison dat vorige week boven water kwam en dat minister Grapperhaus weigert aan de Tweede Kamer te geven.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.