Seong Gi-hun, het hoofdpersonage van de populaire Netflix-serie Squid Game, kijkt met zijn medespelers naar een dodelijk potje touwtrekken dat ook hem te wachten staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Seong Gi-hun, het hoofdpersonage van de populaire Netflix-serie Squid Game, kijkt met zijn medespelers naar een dodelijk potje touwtrekken dat ook hem te wachten staat. © Netflix

Koreaanse cultuurgolf is niet te stoppen: eerste rimpelingen waren er 20 jaar geleden al

K-popgroep BTS maakt hit na hit, de Koreaanse film Parasite viel in de prijzen bij de Oscars, en recent nog bleek de serie Squid Game een internationale topper te zijn. De hallyu, of Koreaanse golf, heeft ons kikkerlandje bereikt. En daar zijn ze in Korea maar al te blij mee.

9 reacties

 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Wij zijn afgehaakt. Buiten het gruwelijke geweld vonden wij het ook slecht geacteerd
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  @jan van Blitterswijk, gedeeltelijk, ben na een poosje gestopt. Kwam mij over als behoorlijk ziek en onzinnig.
 • Graaf

  1 jaar geleden
  Dit artikel gaat niet specifiek over de Squid Game, maar over de Koreaanse invloed op Nederland. Suf dat daar dan één specifiek klein ding uit gehaald wordt, namelijk een serie die al dan niet leuk is. Kwestie van smaak lijkt me. Ik zou zeggen, ga eens (als het allemaal weer kan) niet naar Frankrijk maar naar Zuid-Korea op vakantie. Het zou wel een een revelatie kunnen zijn. Ik ben er sinds 1999 inmiddels meer dan 20x geweest en het is een aanrader.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Één aflevering gezien, je reinste flauwekul, zonde van je tijd
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  @J.W.R. Heeft u wel gekeken?