Wie samen uit eten gaat, krijgt korting om de hummus
Volledig scherm
Wie samen uit eten gaat, krijgt korting om de hummus © Flickr | cyclonebill

Korting voor Joden en Arabieren die samen eten

Arabieren en Joden die samen uit eten gaan in een restaurant in de Israëlische kuststad Kfar Vitkin krijgen korting op hun maaltijd. Het restaurant Hummus Bar wil hiermee een tegenreactie geven op het geweld tussen Joden en Palestijnen dat de afgelopen weken weer is opgelaaid.

Op Facebook schrijft het restaurant: 'Ben je bang voor Arabieren? Ben je bang voor Joden? Bij ons vind je geen Arabieren. En we hebben ook geen Joden. Weet je wat we wel hebben? Mensen!'. 

Joodse en Arabische bezoekers die samen een hapje eten, krijgen 50 procent korting op de humus die ze bestellen, én een gratis tweede portie. 

Stapje dichterbij
Manager Kobi Tzafrir geeft aan dat hij al meerdere tafels heeft mogen voorzien van de voordelige hummus. ,,Op Facebook krijgen we positieve reacties vanuit de hele wereld. Het is een kleine stap om de mensen dichter bij elkaar te brengen, maar het werkt wel."

De keuken van het restaurant is kosher en halal. Het enige wat de bezoekers dus tegenhoudt om samen te dineren, is hun eigen overtuiging.