Hans van Baalen en Guy Verhofstadt op een fotomontage die Hans van Baalen heeft gevonden op internet en waarschijnlijk afkomstig is van Russische makers.
Volledig scherm
Hans van Baalen en Guy Verhofstadt op een fotomontage die Hans van Baalen heeft gevonden op internet en waarschijnlijk afkomstig is van Russische makers. © nvt

‘Kremlin-trollen zijn officieel Russisch wapen’

Het is een officiële Russische strategie om nepverhalen via zoveel mogelijk kanalen in zoveel mogelijk talen te verspreiden. Een speciale EU-werkgroep onder politieke verantwoordelijkheid van buitenlandchef Federica Mogherini spoorde er in twee jaar meer dan 3500 voorbeelden van op.

  1. Kimberly (25) kreeg wekenlang hitsige mannen aan de deur na vals Tinder-profiel: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’
    PREMIUM

    Kimberly (25) kreeg wekenlang hitsige mannen aan de deur na vals Tin­der-pro­fiel: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’

    ,,Hoi, ik kom voor de seks.” Wekenlang kreeg Kimberly (25) uit het Belgische Geel hitsige mannen aan de deur van haar appartement. Een gevolg van een extreem geval van cyberpesten. Een ‘vriendin’ had haar foto, naam en adres op Tinder gegooid met een uitnodiging voor seks. Het was maar één van de vele pesterijen die Kimberly en enkele andere jonge vrouwen moesten doorstaan. ,,Ik ben in een diep dal geraakt, maar ben gelukkig sterk. Jammer genoeg zijn vele andere meisjes dat niet.”