Gascentrale in het Belgische Vilvoorde
Volledig scherm
Gascentrale in het Belgische Vilvoorde © BELGA

Kritiek op klimaatbeleid Brussel: ‘Groen stempel voor gas- en kernenergie ondermijnt doelen’

Investeringen in gas- en kerncentrales zijn klimaatvriendelijk. Met dat standpunt, bedoeld om grote beleggers aan te sporen tot miljardeninvesteringen in deze twee energiebronnen, legt de Europese Commissie volgens de milieubeweging een bom onder haar eigen klimaatbeleid.

56 reacties

 • Willem Buitendijk

  11 maanden geleden
  Met windenergie en zonne-energie ga je het niet redden ook al zet je het het land er mee vol, als je logisch na denkt kun je niet zonder kernenergie en zeker niet in de wintermaanden en gas is taboe en hoever kernafval komt er uiteindelijk vrij slaat dat netjes op er komen nieuwe kerncentrales waarbij ze het afval juist kunnen gebruiken. Dus kernenergie is schoon en de juiste oplossing anders gaan we in de toekomst grote problemen krijgen met de energie voorzieningen, die zijn er nu al 🤷‍♂️
 • Piet Nijboer

  11 maanden geleden
  Dat gas en kernenergie een groenelabel krijgen helemaal top. Milieu activisten/organisaties krijgen al te veel macht en denken al te veel dat als ze maar even met de vingers knipperen ze hun zin door kunnen drijven.
 • Wim van den van den Berg

  11 maanden geleden
  met een klimaatminister, een stikstof minister, pro EU ministers zal het wel goed komen ...of ben ik TE sarcastisch ?
 • theo jansen

  11 maanden geleden
  Grappig: Nederland heeft zojuist gas en atoomenergie taboe verklaard.Wat een stelletje prutsers daar in den Haag.
 • Polderklei

  11 maanden geleden
  Het duurt tienduizenden jaren voordat kernafval, relatief, veilig wordt. Misschien is het slimmer om geen miljarden in kernenergie te steken, maar in de ontwikkeling van een veilige energie bron.