Volledig scherm
© AP

Laatste vier opvarenden van omgeslagen vrachtschip na 35 uur eindelijk gered

Reddingswerkers hebben voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia de laatste vier Zuid-Koreaanse opvarenden gered die nog vastzaten in een omgeslagen vrachtschip. De vierde persoon zat het langste vast, in een ruimte die lastig te bereiken was, zo meldt de kustwacht.

Het gaat naar omstandigheden goed met de vier mensen die maandag zijn bevrijd nadat ze zo’n 34 tot 35 uur hebben vastgezeten. Toen de reddingswerkers hen hadden gelokaliseerd, werd een gat in het schip geboord, zodat ze van water en eten konden worden voorzien.

Volgens de kustwacht vervoerde de Golden Ray ongeveer 4000 auto’s. Het ging mis toen het schip dat op weg was naar Baltimore, net de haven van Brunswick was uitgevaren. De kustwacht kon zondagnacht al twintig opvarenden redden. Onder hen was ook een Amerikaanse loods. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

De reddingsoperatie werd in eerste instantie bemoeilijkt doordat aan boord brand uitbrak. Maandagochtend landde een reddingshelikopter van de kustwacht op de zijkant van het 200 meter lange schip.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.