Volledig scherm
PREMIUM
© AP

‘Laten we hopen dat dit weekend niet dezelfde gevolgen voor Nederland heeft als nu voor Italië’

ItaliëDe nieuwe cijfers van de Protezione Civile komen gisteravond hard aan. In 24 uur 792 nieuwe slachtoffers van het Coronavirus, wat het totaal op bijna vijfduizend brengt. Er lijkt geen einde te komen aan dit drama. Het noopt de Italiaanse regering tot nieuwe, nog strengere maatregelen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome.

Een beetje lamgeslagen bekijk ik de nieuwe cijfers die de Italiaanse regering elke avond om zes uur beschikbaar stelt. Bijna achthonderd mensen zijn de afgelopen dag bezweken aan het Coronavirus, bijna zeshonderd alleen al in Lombardije. Het Coronavirus richt een slagveld aan en lijkt niet van stoppen te willen weten. Het is om moedeloos van te worden.

  1. Wereldsterren woest na dood ongewapende zwarte man, nabestaanden eisen vervolging

    Wereldster­ren woest na dood ongewapen­de zwarte man, nabestaan­den eisen vervolging

    De gewelddadige dood van George Floyd, de man die minutenlang om hulp schreeuwde terwijl een politieagent met zijn knie in de nek van de man duwde, roept over de hele wereld afschuw op. Bekende artiesten als Madonna, Snoop Dogg en Justin Bieber oordelen dat er sprake is van hardnekkig racisme bij de Amerikaanse politie. Amnesty International eist dat de agenten vervolgd worden voor de dood van de zwarte man.