Lavrov ontkent invasie, Britse admiraal ziet Russische nederlaag

Dit gebeurde er vannachtDe Russische minister Sergej Lavrov ontkent nog altijd dat er sprake is van een invasie van Oekraïne. En volgens een Britse admiraal heeft Rusland de strijd ‘strategisch verloren’. 

93 reacties

 • Karel Tichmann

  5 maanden geleden
  Anneke Westenbrink-den Uyl: "De vraag is alleen aan jou: wie betaald het meeste aan de NAVO? Wie helpt Oekraïne het meest? Inderdaad met wapens, maar ook met meer dan dat. Inlichtingen b.v.?" Dit is zeer makkelijk, het is maar één land The United States of America!!
 • Anneke Westenbrink-den Uyl

  6 maanden geleden
  Karel: Niet alleen dankzij Amerika maar ook Engeland, Canada, Nw. Zeeland en Australië. In 1949 is de NAVO opgericht met een aantal regels, o.a. dat de landen die lid wilden worden 2% van hun GDP moesten betalen. Hier zijn ze mee akkoord gegaan. De vraag is alleen aan jou: wie betaald het meeste aan de NAVO? Wie helpt Oekraïne het meest? Inderdaad met wapens, maar ook met meer dan dat. Inlichtingen b.v. En ja, wij hebben een verplichting t.o.v. de NAVO. Afspraak is afspraak.
 • Karel Tichmann

  6 maanden geleden
  Anneke: "Dankzij Amerika en de NAVO leven wij al 75 jaar in vrede?" Dankzij Amerika en alleen Amerika leven wij al 75 jaar in vrede! De NAVO heeft er niets mee te maken, want Amerika is de NAVO. Er zijn maar twee grote spelers, Amerika en Engeland die de grootste invloed hebben over de NAVO. De rest zijn landen die meestal in de weg staan en/of gedragen als kleine kinderen omdat ze 2% van hun GDP aan hun leger moeten spenderen. Trump maakte het duidelijk, geen 2% op de VS kan je niet rekenen.
 • Anneke Westenbrink-den Uyl

  6 maanden geleden
  Dankzij Amerika en de NAVO leven wij al 75 jaar in vrede. Zonder hadden wij misschien wel onder Duits of Russische juk geleefd. Hitler wilde 1 groot Duits rijk, Poetin wil 1 groot Russisch rijk. Bijna iedereen geeft zich af op de USA en de NAVO, maar bedenk 1 ding. Wij leven dankzij de USA en de NAVO in vrijheid. Laten we hier dankbaar voor zijn. Voor ons, onze kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en generaties na ons. Iedereen heeft hier recht op, ook de Oekraïners, denk daar eens aan.
 • Karel Tichmann

  6 maanden geleden
  Ondanks de zware toevloed van wapens uit het Westen, worden Oekraïense troepen door de Russen verslagen in de strijd om de oostelijke Donbas-regio, waar de gevechten grotendeels worden uitgevoerd door middel van artillerie-uitwisselingen. Terwijl de Russen urenlang zwaar en ononderbroken vuur kunnen volhouden, kunnen de verdedigers de vijand niet evenaren in wapens of munitie en moeten ze al hun munitie tellen om verstandiger te gebruiken. Ook sneuvelen nu 200+ Oekraïense soldaten p/dag. (ANP)