Volledig scherm
Koningin Beatrix met Mabel, Willem-Alexander en Constantijn in februari 2012 © photo_news

Lech ziet Oranjes als familie

De parochiekerk van Lech stroomde vol vorig jaar februari toen in de zaterdagse avondmis werd stilgestaan bij het ongeluk van prins Friso een week eerder. Aankomende zondag, op de dag af precies een jaar na het ongeval waarbij Friso in coma raakte, wordt in de St Nikolaaskerk in een Heilige Mis opnieuw speciaal gebeden voor de prins.

Als één man stond het dorp vorig jaar achter de treurende koninklijke familie die net had gehoord dat herstel van de in coma liggende Friso onwaarschijnlijk was. Daarvoor had hij te veel hersenletsel opgelopen toen hij 50 minuten lang verstoken was van zuurstof. De Oranjes zijn zondag weer in het skidorp, dat de afgelopen vijftig jaar al drie generaties van de koninklijke familie heeft zien langskomen. 'Het is familie', meent burgemeester Ludwig Muxel dan ook.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft media nadrukkelijk gevraagd de privacy van met name Mabel en haar dochters Luana en Zaria te respecteren. Mabel zal bij de mis niet aanwezig zijn. Maandag is er wel een fotomoment met koningin Beatrix en het gezin van prins Willem-Alexander.