Volledig scherm
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, de vrouw van de Noorse ondernemer Tom Hagen. © AP

Leeft ontvoerde Noorse miljonairsvrouw nog?

De familie van een verdwenen Noorse miljonairsvrouw heeft opnieuw contact gehad met haar vermoedelijke ontvoerders. Maar er is tot dusver geen enkel bewijs geleverd dat de 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen nog in leven is. 

Dat heeft de politie maandag gezegd. Advocaat Svein Holden voegde eraan toe dat er pas met de kidnappers wordt onderhandeld als een levensteken van haar is ontvangen.

De politiewoordvoerder vertelde dat er ditmaal op een ander platform contact is geweest. Details gaf hij niet. De familie kreeg half januari een bericht van de gijzelnemers, maar klaagde dat communicatie via het gekozen digitale platform zeer beperkt was. Er zou een losgeld zijn gevraagd in cryptovaluta, volgens de media ter waarde van 9 miljoen euro.

De echtgenote van investeerder Tom Hagen, die tot de 200 rijkste mensen in Noorwegen behoort, wordt sinds 31 oktober vermist. De politie dacht meteen aan ontvoering maar kwam daarmee pas op 9 januari naar buiten. Sindsdien zijn honderden tips binnengekomen.

Volledig scherm
De Noorse politie heeft een compleet callcenter opgezet om de honderden tips in de ontvoeringszaak van Anne-Elisabeth Falkevik Hagen in kaart te brengen. © EPA
  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”